Besorolásuk és funkciójuk szerint 5 csoportba tudjuk osztani a Medálokat:

  • víz aktiválása (Aqua)
  • érzelmi – pszichés állapot harmonizálása (Delfin, Alfa, Eros – Vénusz)
  • a szervezet működésének harmonizálása, a gyógyulást akadályozó blokkok oldása (Osteosil – Csonterő, Vita, Nefron, Omega, Hemo, Ecuples, Flóra, Detox)
  • lélek-szellem szinten előforduló blokkok oldása (Delfin, Erosz, Vénusz, Siker, Menedzser kártya).
  • sikerorientáltság és kognitív képességek fejlesztése (Siker, Menedzser kártya)

 

Hogyan alkalmazza?

A felsorolt alkalmazási módszerek tapasztalati úton jöttek létre hosszú évek alkalmazása során.

 

I. Vannak egyszerű módszerek, melyek kényelmesek ugyan, de nem annyira hatékonyak. Ezek közé tartozik a legegyszerűbb, mikor a kiválasztott Medált kizárólag csak a nyakunkban hordjuk napi pár órán át.

 

II. Mindenkinek ajánlott, szinte minden Medál esetében az aktivált víz, úgynevezett információs víz. Kivételt képez a Siker Medál és a Menedzser Kártya. Az aktiválás – a jel átvitele, átsugárzása a Medálról a vízre – nagyon egyszerű folyamat, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy a vízhatlan Medált belelógatjuk pár percre a pohár vizünkbe, majd elfogyasztjuk. Napi több pohár aktivált vizet is elfogyaszthatunk, más-más Medállal feltöltve.

 

III. Helyezzük a Medált a keringésre: hajlatok, nagy nyirokerek és vérerek zónája, biológiailag aktív zónák (akupunktúrás pontok, reflexzónák, de akár a fájdalom vagy a diszharmonikus érzet vetületére) 10-15 percre napi 4-5 alkalommal. A kúra hossza 10-12 nap akut esetben, 3 hónap krónikus esetben.

 

IV. Tegyük bele a kádba, míg folyik a víz és hagyjuk benne, míg meg nem fürödtünk. A fürdés ideje a tiszta vízben (legfeljebb sót tegyünk bele) 15-20 perc, csak ezek után alkalmazzunk sampont vagy szappant.

 

V. Többen számoltak be arról, hogy a Medált éjszakára a párna alá teszi, minek következtében nyugodt, mély alvásban és tartalmas, ötletektől és kreatív gondolatoktól hemzsegő ébredésben lehet része. Ez főleg a Delfin és Alfa Medálokra vonatkozik, valamint a Siker és a Menedzser Kártya az, amivel ki lehet próbálni. Természetesen bármelyik Medál a párna alá tehető éjszakára.

A felsorolt módszerek összevonhatóak, kombinálhatóak.