Szakértőink

Görei-Pap Ildikó

Napjainkban egyre több új, idegen hatás éri a szervezetet. Selye János, a huszadik század egyik legnagyobb hatású orvos-kutatója, a stresszelmélet megalkotója szerint stresszor minden olyan provokáló tényezők, mely hatása a szervezetben stresszreakciókat okoz.

Mik lehetnek a megváltozott környezetünk stresszorai?
Lehetnek fizikaiak (például hirtelen hőmérséklet ingadozások a megváltozott klíma miatt, hirtelen időzóna változások, technogén elektromágneses sugárzások), fertőzések (régi és új vírusok, gombák, baktériumok), továbbá adódhatnak a helytelen vagy nem természetes, nem organikus, a szervezet számára idegen alapanyagú táplálkozásból.

Hogyan hat ránk a stressz?
Selye János kutatásai értelmében bármelyik stresszor ugyanazt a hatást váltja ki a hipotalamo-hipofizeo-adrenális rendszeren keresztül.

Mi a kockázata?
Amennyiben a stresszhez történő adaptációs fázis hosszú, és nincs közben elegendő pihenő (nyugalmi időszak) – mint ahogyan a legtöbb embernek nincs, akkor kimerültség, koncentrációzavar léphet fel, és letargikus állapotba kerülhet a szervezet.

Mi lehet a következmény?
Krónikus stressz hatására számos, úgynevezett pszichoszomatikus betegség is kialakulhat: allergiák, autoimmun betegségek, gyomorfekély, asztma, hipertónia, krónikus fejfájás, pajzsmirigy-túlműködés, álmatlanság, irritábilis vastagbél szindróma, szívinfarktus, egyes bőrbetegségek, impotencia, valamint alkoholizmus, kábítószerfüggés, pszichoneurózisok, poszttraumás stresszrendellenesség, pánikbetegség és depresszió. Egyes megfigyelések szerint rosszindulatú daganatok is kifejlődhetnek súlyos és tartós stresszállapot eredményeként.

Egészségünk megőrzése érdekében tehát nem elég csak egy szűk spektrummal – a jól ismert érzelmi stresszekkel foglalkozni, hiszen az ökológiai és fizikai stresszorok erős és sok esetben kivédhetetlen hatása, melyeket nem tudunk a saját hozzáállásunkkal és tudatunkkal irányítani, messze felülmúlja az érzelmi stressz okozta káros hatásokat. A megváltozott környezeti hatások következtében a szervezet folyamatos készenléti állapotba kerül, melynek következménye a kimerülés, az életenergia elveszítése. Ha ehhez még hozzájárul az érzelmi stressz is, akkor a negatív következmények hatványozódhatnak.

Mit tehetünk, hogy növeljük szervezetünk ellenálló képességét a halmozott és sokféle stresszor károsító következményeivel szemben? Mit tegyünk, hogy növeljük adaptációs képességünket és csökkentsük a megváltozott életterünk ránk gyakorolt agresszív hatásait?
Orosz tudósok már évtizedekkel ezelőtt figyelmeztettek a technogén civilizációs világ okozta egészségkárosító következményekre, és olyan természet ihlette, biokibernetika elveit megvalósító, hordozható eszközöket fejlesztettek ki, melyek természetes élethullámok segítségével segítenek feltöltődni, egészségesnek maradni, adaptálódni, visszakapni és megőrizni egyensúlyunkat az új, megváltozott világunkban.
A feladatom az, hogy minél több embernek felhívjam a figyelmét a megváltozott élettér okozta következményekre és utat mutassak a megoldásukra.

GRV Állapotfelmérésről tájékoztató

Öngondoskodás Iskolája Tréningről tájékoztató

Görei-Pap Ildikó pszichológus

Prof. Sandra Sándor habil Ph.D
Curriculum vitae
A Bihar megyei Nagylétán születtem, gyermekéveimet Ózdon töltöttem. Orvosi tanulmányaimat Szentpéterváron, a Katonai Orvostudományi Egyetemen folytattam, cum laude minősítéssel végeztem. Lehetőségem adódott az orosz balett élvezetére, lenyűgözött a táncosok könnyed, szárnyaló, szellőszerű mozgása, így még jobban elkeserített, hogy ezzel éles ellentétben nagyon sok beteg csak segédeszköz segítségével tud közlekedni, s végül ez irányította reumatológia és a fizioterápia szakirány felé.
Szentpétervár után Dél-Dunántúlon kezdtem meg katonaorvosi hivatásom teljesítését, ahonnan két év elteltével áthelyeztek Budapestre, a Honvédkórházba, ahol híven és odaadással folytatom szolgálatomat.

Pályafutásom évei alatt a következő szakosító képzéseken vettem részt:

• repülőorvostan,

• reumatológia,

• fizioterápia,

• foglakozás-egészségügy,

• egészségbiztosítás-tan,

• klinikai homeopátia (Boiron).
Jelenleg a Honvédkórház reumatológiai és fizioterápiás szakrendelését vezetem nyugállományú osztályvezető főorvosként. A Nemzetvédelmi Egyetemen 2007-ben PhD fokozatot szereztem. Disszertációm témája a mozgásszervi betegségek volt. Ugyanitt habilitáltam 2011-ben. A New York-i Állami Pro Deo Egyetem Általános Orvosi és Egészségügyi Kara2013-ban a fizioterápia egyetemi tanárává nevezett ki.

Három angol nyelvű cikkem, öt könyvfejezetem, egy önálló, mágnesterápiával foglalkozó művem (2013) jelent meg. 2014-ben egy újabb, kisebb terjedelmű könyvet írtam a mágnesterápiával kapcsolatban, melyet szlovénra is lefordítottak, német nyelvű változatának pedig már folynak a nyomdai előkészületei. A mágnesterápiáról 2013-ban írtművem jelenleg teljes átdolgozás alatt áll, és 2015-ben kerül kiadásra. 2014 végére –2015 elejére várható egy nagyobb lélegzetű, lágylézer-terápiás könyvem megjelenése is.

DR. DEÁK SÁNDOR belgyógyász főorvos

„A bölcs embernek rá kell döbbennie, hogy egészsége a legdrágább kincs.” (Hippokratész)

1947.szeptember 11-én születtem Szegeden. Iskoláimat Szegeden végeztem el.

Orvosi pályámat 1972-ben kezdtem el.
• 1977-ben már belgyógyász szakorvosként Orosházán,1979-től belgyógyász főorvosként dolgozok Szarvason
• 1989-től három évig patológus voltam Orosházán.
• Jelenleg a belgyógyászat mellett Szarvason a 30 ágyas Ápolási Osztályt vezetem, és a Nappali Ellátás vezető főorvosa vagyok, emellett fő tevékenységként vállalkozó belgyógyászként dolgozom.
• 25 éve természetgyógyászatot is alkalmazom a mindennapi munkámban


Magánélet röviden:

Öttagú családom mellett (feleség, két fiú és leány) jelenleg már hat unokával is büszkélkedhetek. Eddig 8 megjelent könyvem van, melyek tartalma különféle alternatív gyógymódokkal és az egészséges életvitellel foglalkozik.
l995 óta számos MLM cég orvosi tanácsadója vagyok, előadásokat tartok idehaza és külföldön is, valamint a helyi és országos tv csatornákon is gyakran szerepelek.
2004 óta vagyok a Szent György lovagrend tagja, a rend tevékenységi körét is orvosi munkámmal segítem.
Legfőbb tevékenységem a mindennapi gyógyítás mellett az egészséges életre nevelés és a természet kincseinek megismertetése a táplálék-kiegészítők terén, és egyéb, az öngyógyító folyamatokat elősegítő készülékek ismertetése és alkalmazása.
2015-ben ismerkedtem meg az információs gyógyítás jelenleg legmodernebb készülékeivel, a Triomed család tagjaival.
Kezdetben csak szűk családi körben alkalmaztam, de hamarosan megosztottam tapasztalataimat betegeimmel is. Fokozatosan bővül azon betegek köre, akiket megismertettem a Triomed készülékkel, jórészük a megadott javaslatok alapján kezelik önmagukat, ill. családtagjaikat is. A Triomed család bármely tagját nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, akár preventív céllal is. A készülék megoldást jelenthet azokban az esetekben is, ahol a hagyományos orvoslás már csődöt mondott.
Szakmai tudásom maximumával igyekszem segíteni minden, hozzám forduló betegen, akik gyógyulásuk reményében szeretnék alkalmazni a Triomed készüléket.

Végezetül a Triomed készülékhez csatlakozóan egy gondolat:
„Gyógyíthatatlan dolgok pedig nincsenek, legfeljebb olyanok, amelyekre még nem találtak gyógymódot”
B. Brauch

A Triomed – milliméteres fizioterápiás módszer továbbfejlesztői és módszertanának kidolgozói

Prof. Szinyickij Andrej Anatolijevics
Az orvostechnikai eszközök fejlesztésének és klinikai alkalmazásának konzultánsa
Az Orosz Orvostudományi Akadémia Szibériai Részlege Klinikai és Kísérleti Limfológiai (СО РАМН) Tanszékének Endokrinológiai Rehabilitációt Kutató Regionális Tudományos –Konzultációs Központjának tagja
Az orvostudományok kandidátusa
Az Oroszországi Orvostechnikai Tudományos Akadémia tagja,
Az Orosz Föderációban az orvostechnika területén megjelent számos új találmány, publikáció, szabadalom szerzője, társszerzője
A fizioterápia, orvosi rehabilitáció területének specialistája
Az orvosi-egészségügyi szakmai továbbképzések anyagának szerzője, előadója, lektora,
Részt vett több orvostechnikai eszköz fejlesztésében
Több, mint 60 tudományos munka szerzője
Az Ökológia és Életvitel Biztonság Nemzetközi Tudományos Akadémia, valamint az Ürkutatási Föderáció többszöri kitüntetettje

Prof. Dmitrij Medvegyev

A Triomed OOO céggel szorosan együttműködő Szentpétervári Nemzeti Egészség Intézet tanszékvezetője,
doktora az orvosi pszichofiziológiának és regeneratív orvoslásnak, rendes tagja az Oroszországi Orvostudományi és Műszaki Tudományos Akadémiának.